Aan de andere kant

4-104
Voor iedereen die net iets verder durft te kijken dan zijn neus lang is.
Jeugdvoorstelling
Archief

Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is…

De Rietstraat, een doorsnee-straat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo één met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. Maar in die schuttingen zitten gaatjes waardoor de families elkaar stiekem begluren. Telkens zien, horen en ruiken ze een klein stukje van het leven van hun buur. Praten doen ze niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien!  De buren zijn boeven, monsters, heksen, bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze.

Maar in de Rietstraat woont sinds een dag ook Bir Kaşif. Zij is zes en heel nieuwsgierig.  Onbevangen fietst zij rond. Ze komt in elke tuin; klimt over schuttingen en kruipt als een poes onder heggen door. Bir gaat bij iedereen op bezoek en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork aan de steel zit, doet Bir zelf ook nog een duit in het zakje. Tijd om het eens van de andere kant te bekijken …

Aan de Andere Kant is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar met poppen, miniatuur-huizen en animaties. Een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden. 

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Regie
Job Raaijmakers
Spel & tekst
Mark Haayema
Spel, vormgeving & poppen
Marlyn Coetsier
Decor & kostuum
Marlies Schot
Kostuums poppen
Klaran Kramer
Animatie
Sarah Pannekoek
Audio Productie & muziek
Martin Draax & Jaap Snellen
Video
Laan Productions
Techniek & spel
Joram van Vliet
Licht techniek
Kiki Roodzant
Productie
Peter Poel
Educatie
Vera van de Meeberg
Beeld flyer
Balder Westein
Flyer ontwerp
Studio Parblue
Scene fotografie
Kamerich & Budwilowitz
Zakelijk Leider
Vera van Baal
Licht ontwerp
Desiree van Gelderen & Erik van Raalte

Met veel vaart, opgewekte muziek, (schijnbaar) veel decorstukken en veel poppen bewegen ze zich (Marlyn Coetsier en Mark Haayema) soepel door de onderhoudende voorstelling.

Het is een bende in die straat, waar niemand met elkaar en iedereen over elkaar praat. Dit hilarische en tegelijk behoorlijk pijnlijke uitgangspunt gebruikt Tg. Winterberg voor deze lekker drukke, volle, ietwat chaotische voorstelling. 

Theaterkrant 2022

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

FPK Logo
logo Lira
Norma logo
logo fonds 21
logo vsbfonds
Honig laanfonds logo
Aan de Andere kant