Aan de andere kant

4-104
van de schutting
Jeugdvoorstelling
Binnenkort in de theaters

Aan de andere kant is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die net iets verder durft te kijken dan hun neus lang is.

Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is…

De Rietstraat, een doorsnee-straat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo één met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. In die schuttingen zitten gaatjes waardoor de families elkaar stiekem begluren. Telkens zien, horen en ruiken ze een klein stukje van het leven van hun buur. Praten doen ze niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien!  De buren zijn monsters, kinderdieven, bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze.

Maar in de Rietstraat woont sinds een dag ook Bir Kaşif. Zij is zes jaar en heel nieuwsgierig.  Ze fietst onbevangen rond, komt in elke tuin, klimt over schuttingen en kruipt als een poes onder heggen door. Ze gaat bij iedereen op bezoek, drinkt overal thee en limonade en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork aan de steel zit, doet Bir zelf ook nog een duit in het zakje. Tijd om het eens van de andere kant te bekijken …

Aan de Andere Kant, is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar met poppen, papier, strips en video. Een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden. 

 

 

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Regie
Job Raaijmakers
Spel & tekst
Mark Haayema
Spel, vormgeving en poppen
Marlyn Coetsier
Decor & kostuum
Marlies Schot
Techniek & spel
Joram van Vliet
Beeld flyer
Balder Westein

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

FPK Logo
Aan de Andere kant