Bovenkamers

Tg. Winterberg
6+
Een immersieve beeldende installatie over gevoel, dromen en fantasie
Jeugdvoorstelling
Binnenkort in de theaters

Er is elke dag zo veel te denken en zo veel te voelen, maar voor al die gedachten, wensen en gevoelens is in het dagelijks leven lang niet altijd plaats.

In je bovenkamer kan daarentegen altijd alles waar je maar van droomt.  Daar kun je voor elk van die gedachten, wensen en gevoelens een eigen kamertje inrichten. Bovenkamers is er om in weg te dromen. Je vindt er verlichting, blijdschap en troost. 
Je komt tot rust in een kamer waar je de zee kunt horen, of uithuilen in een kamertje waar de muren met je mee huilen. 
Je kunt er thuiskomen, je bent er veilig en onbespied. Je kunt er zijn wie je wilt zijn, de regels van de wereld ombuigen, alles onderzoeken, je wensen proeven en je dromen koesteren. Deze installatie is het begin van alles wat je zelf bedenkt en voor altijd met je meedraagt.

Bovenkamers is een interactieve theatrale en beeldende belevenis voor jong en oud in een yurt, een grote ronde tent. Je krijg je een kop- telefoon op en luister je naar gedichten en muziek, terwijl je je verwondert in een fantasierijke wereld van 1001 kamertjes. Een grote miniatuurstad van poppenhuizen vol kijkdozen, diorama’s, animaties en stop-motions.

Bovenkamers is geïnspireerd op het Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen van Barbara Tammes.

Zaanstad 50 jaar 
In 2024 bestaat de gemeente Zaanstad 50 jaar en staat alles in het teken van het Zaans verleden, heden en toekomst. Tg. Winterberg ontwikkelt Bovenkamers ter ere van dit jubileum en sluit aan bij het thema: Toekomst. Samen met Zaanse basisschoolleerlingen gaat Marlyn Coetsier op zoek naar plekken waar zij zichzelf durven te zijn en waar ze hun emoties, gedachten en wensen kunnen uiten. Deze plekken vormen de inspiratiebron voor de vorm te geven kamertjes. De installatie wordt gebouwd met hulp van Zaanse kunstenaars uit Broedplaats De Hellema en de Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch. Multimediakunstenaar Martin Draax en muzikant Jaap Snellen componeren de muziek.

 

 

 

 

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Spel, vormgeving & poppen
Marlyn Coetsier
Beeld flyer
Martin Draax
Soundesign
Martin Draax & Jaap Snellen
Bovenkamers