De jazzbarones

Tg. Winterberg & STIP Theater producties
Een ode aan een excentrieke dame en haar enorme liefde voor jazzmuziek en Thelonious Monk. 
Volwassenenvoorstelling
Archief

Drie katten, een vlinder, een krokodil en een hysterische eekhoorn laten een historische verhaal tot leven komen in een nauwkeurig samengestelde jazzcompositie.

De Jazzbarones is een groovy muziektheatervoorstelling over de liefde tussen jazzicoon Thelonious Monk en de steenrijke Pannonica de Koenigswarter Rothschild. Na het horen van de plaat 'Round About Midnight ', geeft zij haar luxe leven op en stort zij zich in het nachtelijke New York van de jaren ‘50. Een stad die bol stond van de creatieve energie en waar een nieuwe generatie zich los probeerde te maken van hun verleden en een nieuwe stem gaf aan de toekomst.

De Jazzbarones ging op 15 november 2013 in Theater Bellevue in première.

Credits

Regie
Marcel Sijm
Tekst
Rik van den Bos
Spel
Meike van den Akker
Spel
Werner Kolf
Decor & kostuum
Marlies Schot
Audio Productie & muziek
Jasper le Clercq
Musicus
Andreas Suntrop
Musicus
Dirk Peter Kölsch
Scene fotografie
Stef Nagel
Teaser
Ilja Lammers
Flyer ontwerp
O.K parking
Productie
Bjorn Jansens

Met dank aan

Anne Dronkers

De vondsten waarmee de makers hun verhaal vertellen zijn inventief. De vertelstijl is grillig, maar tegelijk draagt die onvoorspelbaarheid bij aan de sprookjesachtige sfeer. De Jazzbarones is intiem muziektheater dat voor negentig minuten een zacht spotlicht zet op een turbulent leven.

Het Parool 2014

De Jazzbarones is een sterk associatieve productie, wiens weinig realistische figuren de fanatasie van de kijker prikkelen.

Jazzflits 2013

De Jazzbarones is razend interessant muziektheater dat in beeld en klank uitdrukt hoe grillig, losrukkend en aantrekkelijk de zoektocht naar vriendschap en vrijheid is.

Cultuurshock 2014
Jazz Barones