De Stille Kletsmajoor

3+
In het land van de grote woordfabriek
Jeugdvoorstelling
Nu in de theaters Koop kaartjes

Een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, over de kracht van woorden met poppen, visuele poëzie en humor.

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Zij is alle mooie woorden van de wereld. Maar die zijn kostbaar.

Wat zeg je, als niet de juiste woorden hebt? 

Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden, met poppen waar je uren naar kunt turen.

De voorstelling is geïnspireerd op het boek  “La grande fabrique de mots” geschreven door Agnès de Lestrade met illustraties van Valeria Docampo © Alice Editions, Brussels.  Na afloop van de voorstelling is het boek te koop

Geweldig eervol nieuws! Marlyn Coetsier wint de zilveren krekel 2022 voor haar spel en decorgebruik in De Stille Kletsmajoor van Tg. Winterberg (3+)
 

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Regie & tekst
Mark Haayema
Spel, vormgeving & poppen
Marlyn Coetsier
Machinerie
Cynthia Borst
Muziek
Joeri de Graaf
Audio Productie & muziek
Nineyards Audio
Techniek
Joram van Vliet
Teaser
Miranda Koning
Decor uitvoering
Teun Creates
Gebaren-coach
Sebastiaan Bogaard
Scene fotografie
Kamerich & Budwilowitz
Licht ontwerp
Roelof Pothuis

Visueel is De stille kletsmajoor een pareltje, en het open en vrolijke spel (inclusief gebarentaal, geheel in lijn met de woordloze thematiek van deze voorstelling) van Coetsier, maakt dat de drieplussers volledig opgaan in deze half uur durende romance – die toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint

★★★★

Het is bijna te veel wat Marlyn Coetsier ons voorschotelt. Laag op laag bouwt ze haar verhaal op, verzorgd en zorgvuldig, soepel schakelend tussen personages en publiek. Altijd soeverein meester van de situatie. 

★★★★★

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

FPK Logo
Prins Bernhard logo