Meneertje Meer

Tg. Winterberg & STIP Theater producties
3+
Omdat meer niet altijd meer is
Jeugdvoorstelling
Archief Beklijk on-demand

Meneertje wil ook.
Meneertje wil meer.
Meneertje wil alles,
elke keer weer.

Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer.

Een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat teveel echt bestaat. 

Bij de voorstelling verschijnt het gelijknamige boek Meneertje Meer, dat geschreven is door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder. Het eerste exemplaar werd op 19 november 2016 officieel uitgereikt. Het boek is na iedere voorstelling te koop.
Meneertje Meer ging op zondag 1 oktober 2017 in première in het Zaantheater en speelt tot december 2017 in heel het land

Meneertje Meer winnaar van de Zilveren Krekel 2018!
De jeugdtheatervoorstelling Meneertje Meer van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie” 2018. Een vakjury nomineert de beste jeugdtheatervoorstellingen van dat theaterseizoen. 

De Jury schreef over de voorstelling:
“Meneertje Meer is een verbluffend beeldende voorstelling die virtuoos speelt met diepte en perspectief. Mark Haayema schreef de tekst en hij bedient samen met Marlyn Coetsier op onnavolgbare wijze de poppen. Het poppenspel is energiek, vol vaart, humor en knappe (komische) timing. Marlies Schot maakte een inventief decor waarin een meer zomaar een zee wordt, een racebaan uit het niets tevoorschijn komt. Job Raaijmakers regisseert het als een muziekstuk, met snelle passages van gekte en momenten van verstilling. Meneertje Meer is een razend knappe voorstelling voor 3+ waarin de allerkleinsten maar ook iets oudere kinderen hun eigen gedrag subtiel gespiegeld zien. Om over ons volwassenen maar helemaal te zwijgen.”

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Regie
Job Raaijmakers
Spel & tekst
Mark Haayema
Spel, vormgeving & poppen
Marlyn Coetsier
Decor & kostuum
Marlies Schot
staigaire vormgeving
Aida de Jong
pop
Mieke van der Hulst
pop
Ria kramer
Techniek & spel
Tom Brinkkemper
Licht ontwerp
Maarten Verheggen
Audio Productie & muziek
Nineyards Audio
Decor uitvoering
Brinkman Decor
Beeld flyer
Job van Gelder
Producent
Stip Theaterproducties
Productie
Kim Eldering
Scene fotografie
Kamerich & Budwilowitz
Flyer ontwerp
Studio VDS

Het is razendknap hoe Tg. Winterberg met Meneertje Meer perfect aansluit op de belevingswereld van de allerkleinsten in het publiek. 

★★★★

Meneertje Meer is een verbluffend beeldende voorstelling die virtuoos speelt met diepte en perspectief. 

Het poppenspel is energiek, vol vaart, humor en knappe (komische) timing. 

★★★★★
jury Zilveren Krekel 2018
banner Meneertje