Sterrenwachter

Tg. Winterberg & STIP Theater producties
2+
Een grappig en hartverwarmend verhaal over zelf doen, sterren en koppige stenen.
Jeugdvoorstelling
Archief Beklijk on-demand

Sterrenwachters zijn eigenaardige wezens die ervoor zorgen dat de sterren aan de hemel gloeien. Niemand heeft ze ooit gezien, tot nu…Sterrenwachter is een voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar over proberen, vallen, opstaan, na-apen, volhouden, totdat: het lukt.

Vandaag is een bijzondere dag voor sterrenwachter Muk, want hij is jarig. De zon is nog niet verdwenen of Muk staat al te stuiteren van ongeduld. Zijn vader heeft een mooi ingepakte doos in z’n handen, met daarin een grijze steen. Deze steen zal zijn eigen ster moeten worden, die morgen aan de hemel zal fonkelen. Maar hoe werkt dat? Hoe wordt een simpele steen, een ster?

Sterrenwachter werd gespeeld in yurt-tent. Een intieme plek waar je vlak bij de speler en poppen zat, om zo met Muk op avontuur te gaan en samen languit op je rug naar de sterrenhemel te kijken.

Sterrenwachter ging op 23 september 2015 in jeugdtheater De Krakeling te Amsterdam in premiére en speelde tot december 2015. De reprise was van januari tot april 2017. In totaal speelde de voorstelling meer dan 125 keer.

Bij de voorstelling is het gelijknamige boek Sterrenwachter verschenen, geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Harmen van Straaten. Het eerste exemplaar werd op 17 augustus jl. in Beerze Bulten officieel uitgereikt aan Gerda Havertong. 

Credits

Concept
Tg. Winterberg
Regie
Job Raaijmakers
Tekst
Mark Haayema
Spel, vormgeving & poppen
Marlyn Coetsier
Decor & kostuum
Marlies Schot
Audio Productie & muziek
Joeri de Graaf
Techniek & spel
Tom Brinkkemper
Licht ontwerp
Maarten Verheggen
Beeld flyer
Harmen van Straaten
Tent
Michiel Slee & Cas Roosenboom
Flyer ontwerp
Studio VDS
Productie
Renske Rip
Scene fotografie
Rik Engelgeer

Marlyn Coetsier weet goed hoe ze kinderen (en ouders) boeien moet met haar poppen en aanstekelijke spel.

★★★★
Theaterkrant

De yurt-tent waarin de voorstelling speelt (eerst je schoenen uit!) draagt bij aan de intieme, Sesamstraatachtige sfeer. De grote inventiviteit van de poppen en de kleine en grote trucjes waarmee Coetsier de kinderen meeneemt in een laagdrempelige wereld vol verwondering en vrolijkheid doen de rest. 

★★★★
Sterrenwachter banner